Gemeente Bunschoten

Een cadeautje van uw gemeente!

Besparen op uw energierekening en uw wooncomfort verhogen zónder dat het u geld kost, dát is waar de subsidie Nadere regel Energiebesparing Bunschoten 2021-2022 over gaat. Zie de gemeentewebsite https://www.bunschoten.nl/financieringduurzaamheid voor meer informatie. De gemeente biedt de optie van een gratis energiebox met energiebesparende producten aan.

LETOP! Door het grote aantal aanvragen kunt u zich als woningeigenaar niet meer aanmelden voor een energiebox. Als huurder kunt u deze nog wel aanvragen. 

Actief sinds

Boxen

Adviezen

Wat zit er in de Energiebox?

Kies de gratis doos met energiebesparende producten die het beste bij uw woning past:

  • Box 1 : beste keus voor minder goed geïsoleerde woningen met radiatoren.
  • Box 2 : beste keus voor beter geïsoleerde woningen en woningen met vloerverwarming.

Bij uw aanmelding ziet u welke producten er in de box zitten.

De inhoud van de Energiebox is afhankelijk van afspraken met de gemeente en de beschikbaarheid van producten.


 

 

U kunt ook een gratis adviesgesprek met een energiecoach aanvragen.

De coaches geven u graag persoonlijk advies over hoe u in uw woning energie en hiermee ook geld kunt besparen. Kijk voor meer informatie en het inplannen van een adviesgesprek met een energiecoach op: https://www.bunschoten.nl/energiecoaches

 

Aanvragen?

Klik hier om u online aan te melden voor een Energiebox. Komt u er niet uit? Bel dan de helpdesk op woensdagmiddag tussen 13:00 en 17.00 uur en/of vrijdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur naar 033 303 98 90. Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken. U kunt hier ook terecht voor vragen over de box of over het advies. 

Let op! Momenteel zijn er geen energieboxen meer beschikbaar voor woningeigenaren! Ben je huurder in Bunschoten, dan is dit nog wel mogelijk. 

Wacht niet te lang, want het aantal energieboxen is beperkt!
Indien u zich al heeft aangemeld voor de optie van €70 terug bij de aankoop van energiebesparende producten via Duurzaam Bouwloket, kunt u zich niet ook aanmelden voor een energiebox. Vanwege de regels van de subsidie dient u te kiezen uit OF €70 terug voor de aankoop van energiebesparende producten (met eventueel een energiedisplayadvies) OF een energiebox (met eventueel een bijbehorend energiebesparingsadvies).

 

Uw woning verder verduurzamen?

Met de Energiebox en een energiebespaaradvies kunt u op een eenvoudige manier besparen op uw energierekening. Heeft u interesse in het verder verduurzamen van uw huis, kijk dan op het energieloket van de gemeente Bunschoten.

 

Resultaten

Gelijk aan CO2-opname van bomen

Aantal bewoners kregen persoonlijk advies

Totale besparing in € per jaar

257

Gemiddelde besparing in kWh per jaar