Vacature energiecoach Eindhoven

Word jij één van onze nieuwe energiecoaches?

Het klimaat verandert en de energieprijzen stijgen. Zet jij je graag in voor een duurzame wereld en lijkt het je leuk om bewoners te vertellen wat zij zélf heel eenvoudig kunnen doen om hun energierekening te verlagen? Dan is een baan als energiecoach echt iets voor jou!

 

Energiecoach

Als energiecoach voer je gesprekken met bewoners in de gemeente die zich aangemeld hebben voor de Energiebox. Je vraagt naar hun energieverbruik en vertelt hen telefonisch of bij hun thuis hoe zij energie kunnen besparen; bijvoorbeeld door korter te douchen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door ledlampen te gebruiken. Je geeft de bewoner een gratis doos met energiebesparende producten en helpt hen eventueel met het aanbrengen van die producten. Na afloop van het gesprek stuur je een adviesrapport met bespaartips die je met de bewoner besproken hebt.

 

Functie-eisen

Kennis over energiebesparing is niet nodig. We vinden het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig en een beetje handig met computers bent, en dat je het leuk vindt om mensen te helpen en om mensen met verschillende achtergronden te adviseren over energie besparen.

 

Ons aanbod

 • Een opleiding van ca. 40 uur, verspreid over enkele weken, voorafgaand aan het dienstverband. De opleiding bestaat uit:
  • Theorie over energie (besparen)
  • Uitleg over onze online omgeving (agenda, vragenlijst voor het voeren van gesprekken, tool voor het maken van een adviesrapport)
  • Informatie over onze werkwijze (voorbereiding op het gesprek, het voeren van gesprekken etc.)
  • Uitleg over gesprekstechnieken
  • Meelopen/luisteren met ervaren energiecoaches
 • Een leuke en zinvolle baan van 28 uur per week maar meer of minder uren werken is bespreekbaar
 • Veel flexibiliteit. Je geeft aan op welke dagdelen je de adviesgesprekken wilt voeren en bepaalt zelf wanneer je de gesprekken voorbereidt en het adviesrapport maakt
 • Een maandsalaris van 2.000 euro bruto op basis van 40 uur (inclusief 8% vakantietoeslag)
 • Een prestatiebonus (ter waarde van een maandsalaris) bij het behalen van vooraf bepaalde doelstellingen
 • Opname in het pensioenfonds
 • Laptop en mobiele telefoon
 • Een team van enthousiaste collega’s, die hun opgedane kennis over energiebesparing en het adviseren van bewoners graag met je delen
 • Een tijdelijk dienstverband bij het goed doorlopen van het opleidingstraject;
 • Zicht op verlenging van het tijdelijk dienstverband bij goed functioneren;
 • Interne en externe doorgroeimogelijkheden (binnen de energietransitie).

 

Interesse?

Stuur je CV naar sil.degraaf@energiebox.org.

 

Voor meer informatie, bel Sil de Graaf, teamleider op 06-51 36 82 73!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 1 september en donderdag 8 september. De opleiding zal starten vanaf week 37. Een dienstverband zal ingaan vanaf 1 oktober aanstaande.

 

Energiebox

Energiebox is in 2014 opgericht door Milieu Adviesbureau JMA, gemeente Utrecht en woningcorporaties Mitros en Portaal. Inmiddels is de Energiebox actief in 19 gemeenten en ontvingen al 35.000 huishoudens een advies over energiebesparing. Nu de energieprijzen stijgen besluiten steeds meer gemeenten hun bewoners de Energiebox aan te bieden. Kijk voor meer informatie op www.energiebox.org.

 

Werkdag

Ben je benieuwd hoe je werkdag er uit ziet? Lees dan snel verder.

Het is half negen ’s ochtends. Je drinkt thuis een kopje koffie en kijkt ondertussen naar jouw planning. Voor 10:00 staat een telefonisch adviesgesprek gepland, om 11.30 en om 13:00 een huisbezoek. Je bereidt de adviesgesprekken voor.

Om 10:00 bel je vanuit huis je eerste afspraak. Je stelt vragen over het energieverbruik van de bewoner en geeft aan de hand van een checklist advies over energiebesparing. Het gesprek duurt ruim 30 minuten. Na afloop maak je in onze rapportagetool een adviesrapport en mailt dit naar de bewoner.

Hierna fiets je met de doos met energiebesparende producten op je bagagedrager naar je tweede afspraak. De bewoner biedt je thee en een koekje aan, terwijl jij alvast begint met het adviesgesprek. Omdat de bewoner veel vragen stelt duurt het gesprek ruim een uur. Nadat je hebt laten zien hoe de radiatorfolie het beste kan worden aangebracht neem je afscheid. Onderweg naar huis kom je langs het kantoor van de Energiebox. Je zegt je aanwezige collega gedag en neemt meteen een doos met energiebesparende producten mee die je aflevert bij de bewoner van het derde gesprek vandaag.