Vacature energiecoach Utrecht

Functienaam:  Energiecoach

Startsalaris:  € 2.317,83  bruto per maand o.b.v. 40 uur per week (exclusief 8 % vakantiegeld en prestatiebonus)

Aantal uren:  28 uur per week

Werkplek:  Utrecht

 

Energiecoach Regio Utrecht


Vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld? Krijg je energie van mensen helpen?

Veel huishoudens ervaren financiële problemen door de hoge energieprijzen. De energiecoaches en planners van Energiebox helpen deze mensen met raad en daad. We geven advies en we brengen energiebesparende producten aan. Hierdoor gaan bewoners direct besparen op de kosten van energie en warmte. Dat is niet alleen goed voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu!

Heb je graag veel contact met verschillende mensen? Zet jij je graag in voor een duurzame wereld en lijkt het je leuk om bewoners te vertellen wat zij zélf heel eenvoudig kunnen doen om hun energierekening te verlagen? Dan is een baan als energiecoach echt iets voor jou!

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Als energiecoach voer je gesprekken met bewoners in de gemeente die zich aangemeld hebben voor de Energiebox. Je vraagt naar hun energieverbruik en vertelt hen telefonisch of bij hun thuis hoe zij energie kunnen besparen; bijvoorbeeld door korter te douchen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door ledlampen te gebruiken. Je geeft de bewoner een gratis doos met energiebesparende producten en helpt hen eventueel met het aanbrengen van die producten. Na afloop van het gesprek stuur je een adviesrapport met bespaartips die je met de bewoner besproken hebt. 

 

Wie zoeken we?

Kennis over energiebesparing is niet nodig. We vinden het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig en een beetje handig met computers bent, en dat je het leuk vindt om mensen te helpen en om mensen met verschillende achtergronden te adviseren over energie besparen.  

 

Wat bieden wij jou?

Als energiecoach werk je 28 uur per week (in overleg zijn andere uren ook mogelijk). Voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week komt dit neer op € 2.317,83 bruto per maand. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld en een reiskostenvergoeding. Als je de vooraf bepaalde doelstellingen behaalt, ontvang je een prestatiebonus met een maximale hoogte van een maandsalaris. Je bouwt een pensioen op bij Nationale-Nederlanden. Je hebt recht op 200 vakantie-uren per jaar op basis van 40 uur per week.

Je start met een persoonlijk inwerktraject, met daarin theorie over energie (besparen) informatie over onze werkwijze, uitleg over gesprekstechnieken en de mogelijkheid om mee te lopen met ervaren coaches. Hierdoor ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan. We voorzien je van de benodigde technische middelen, waaronder een werktelefoon en een laptop. Je hebt de mogelijkheid om zowel vanuit ons kantoor als deels vanuit huis te werken, zodat je een balans kunt vinden die bij jou past. Je kunt zelf aangeven wanneer je wilt werken, we zijn dus erg flexibel, maar stem dit wel altijd af met je teamleider.

 

Wie is Energiebox?

Energiebox is een sociale onderneming, opgericht door milieuadviesbureau JMA. We lopen voorop in het leveren van duurzaam en onafhankelijk energieadvies aan bewoners. We groeien hard en zijn actief in 24 gemeenten in Nederland met in totaal 60 energiefixers en coaches. We leiden langdurig werkzoekenden op tot energiecoaches, die huishoudens helpen om te besparen op hun energierekening. Ons sociale hart gaat in het bijzonder uit naar huishoudens die te maken hebben met energiearmoede.

 

Solliciteer vandaag nog!

Ben je klaar om als energiecoach het verschil te maken en bewoners te helpen besparen op hun energierekening? Stuur dan je CV en een motivatiebrief naar Thijs Melkert, teamleider Energiebox Utrecht, via thijs.melkert@energiebox.org. We horen graag wie je bent en waarom je energiecoach wil worden!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via thijs.melkert@energiebox.org of 06- 57074999. We staan klaar om je te verwelkomen in ons team!