Vacature planner Utrecht

Functienaam:  Planner

Startsalaris:  € 2.317,83 bruto per maand op basis van 40 uur per week (exclusief 8% vakantiegeld en prestatiebonus)

Aantal uren:  20-24 uur per week, eventueel doorgroei naar 28

Werkplek:  Utrecht

 

Energiebox Utrecht zoekt een nieuwe planner

Vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld? Krijg je energie van mensen helpen?

Veel huishoudens ervaren financiële problemen door de hoge energieprijzen. De energiecoaches en planners van Energiebox helpen deze mensen met raad en daad. We geven advies en we brengen energiebesparende producten aan. Hierdoor gaan bewoners direct besparen op de kosten van energie en warmte. Dat is niet alleen goed voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu!

Heb je graag veel contact met je collega’s? Ben je goed in plannen? Houd je van dingen organiseren en vind je het leuk om allerlei verschillende mensen te woord te staan? Dan is een baan als planner bij Energiebox echt iets voor jou!

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Jouw rol als planner bij Energiebox regio Utrecht is van groot belang voor het succes van ons team. Je zorgt ervoor dat de planning soepel verloopt en dat de bewoners de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Je beheert de agenda's van je collega-coaches in ons online systeem. Jouw taak is om ervoor te zorgen dat de agenda’s van de energiecoaches vol zitten en afspraken haalbaar zijn, rekening houdend met beschikbaarheid en locatie.

Soms moet je afspraken verzetten of annuleren, dus dit vraagt ook een flexibele houding. Ons kantoor is in Utrecht, maar je zult plannen voor de opdrachten van verschillende gemeentes in de regio: namelijk Bunnik, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Utrecht.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor bewoners via e-mail en telefoon. Je beantwoordt vragen en probeert eventuele klachten zo goed mogelijk op te lossen. Jouw communicatieve vaardigheden spelen een belangrijke rol in het opbouwen van het vertrouwen bij bewoners.

Naast het plannen van afspraken, voer je administratieve taken uit, zoals het printen en verzenden van adviesrapporten voor bewoners die daarom hebben gevraagd. Bij gelegenheid help je mee met het organiseren van bijeenkomsten en ga je ook zelf bewoners actief informeren over de gratis hulp die ze kunnen krijgen.

 

Wie zoeken we?

Je beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden, waardoor je in staat bent om effectief te communiceren met bewoners en collega's. Je hebt een uitstekend planmatig inzicht en gaat zorgvuldig te werk. Je bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Je bent flexibel en kunt omgaan met veranderingen, bijvoorbeeld als afspraken verzet moeten worden of projecten wijzigen. Als je naast Nederlands en Engels nog andere talen beheerst, zoals Arabisch of Turks, is dat een waardevolle aanvulling maar geen vereiste. Je hebt ervaring met computers en MS Office. Kennis over energiebesparing is geen vereiste vooraf; we bieden de nodige trainingen. Wat belangrijk is, is dat je bereid bent om te leren en dat je graag bewoners met verschillende achtergronden te woord staat.

 

Wat bieden wij jou?

Als planner werk je 20 tot 24 uur per week (in overleg). Voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week komt dit neer op € 2.098,78 bruto per maand. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld en een reiskostenvergoeding. Als je de vooraf bepaalde doelstellingen behaalt, ontvang je een prestatiebonus met een maximale hoogte van een maandsalaris. Je bouwt een pensioen op bij Nationale-Nederlanden. Je hebt recht op 200 vakantie-uren per jaar op basis van 40 uur per week.

Je start met een persoonlijk inwerktraject. Hierdoor ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan. We voorzien je van de benodigde technische middelen, waaronder een werktelefoon en een laptop. Je hebt de mogelijkheid om zowel vanuit ons kantoor als deels vanuit huis te werken, zodat je een balans kunt vinden die bij jou past. Je kunt zelf aangeven wanneer je wilt werken, we zijn dus erg flexibel, maar stem dit wel altijd af met je teamleider.

 

Wie is Energiebox?

Energiebox is een sociale onderneming, opgericht door milieuadviesbureau JMA. We lopen voorop in het leveren van duurzaam en onafhankelijk energieadvies aan bewoners. We groeien hard en zijn actief in 24 gemeenten in Nederland met in totaal 60 energiefixers en coaches. We leiden langdurig werkzoekenden op tot energiecoaches, die huishoudens helpen om te besparen op hun energierekening. Ons sociale hart gaat in het bijzonder uit naar huishoudens die te maken hebben met energiearmoede.

 

Solliciteer vandaag nog!

Ben je klaar om als planner het verschil te maken en bewoners te helpen besparen op hun energierekening? Stuur dan je CV en een motivatiebrief naar Thijs Melkert, teamleider Energiebox Utrecht, via thijs.melkert@energiebox.org. We horen graag wie je bent en waarom je planner wilt worden!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via thijs.melkert@energiebox.org of 06- 57074999. We staan klaar om je te verwelkomen in ons team!