6 tips voor een warme winter en een lage energierekening

Ook in de koude maanden zijn er genoeg simpele trucs om te besparen op je energiekosten. Energiecoach Maarten van Oene vertelt hoe jij warm de winter begint en tegelijkertijd bespaart op energie en geld!      
 

Tip 1: Laat de zon binnen

Laat de winterzon naar binnen stralen. Dit is gratis warmte die in de winter goed van pas komt. Doe wel de gordijnen weer dicht als het donker wordt. Dan houd je de warmte binnen en de kou buiten.

 

Tip 2: Plaats tochtstrips

Door de brievenbus, langs het kruipluik of ‘gewoon’ onder de deur door: tocht komt overal vandaan. Het zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in je huis dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips of kit. Het voelt warmer in huis, je verspilt minder energie en je helpt het klimaat.

 

Tip 3: Ventileer je huis

Ook in de winter is het belangrijk om je huis goed te ventileren! Frisse lucht in je huis zorgt voor minder vocht in je huis en is beter voor je gezondheid. Benieuwd hoe je goed ventileert? Lees hier waarom je goed moet ventileren!      

 

Tip 4: Zet je verwarming één graad lager

Probeer de thermostaat minstens één graad lager te zetten dan je gewend bent. Daarmee bespaar je tot wel € 100,- per maand. Het went sneller dan je denkt en gaat niet ten koste van je wooncomfort, zeker niet als je overdag bezig bent.       

 

Tip 5: Doe de deuren dicht

Deze is simpel: sluit alle tussendeuren in huis en verwarm alleen de kamers waar je veel bent. Met een deurveer valt een binnendeur automatisch dicht. 

 

Tip 6: Niet thuis? Zet de verwarming op 15 graden      

Wanneer je niet thuis bent, zet dan de verwarming op 15 graden. Ook als je naar bed gaat. Doe dit al een uur voordat je gaat slapen, dan bespaar je nog meer energie en het koelt langzaam af. Let op: als je vloerverwarming hebt, moet je de verwarming op 17 of 18 graden laten staan, anders duurt het opwarmen te lang.

Het klinkt niet vanzelfsprekend, maar ook in de zomer kun je energie besparen
. Benieuwd hoe je dat doet? Lees hier hoe je energie bespaart in de zomer.                

Wil jij een lagere energierekening? Vraag dan de gratis Energiebox aan!