Gemeente Amsterdam

Actief sinds

Adviezen

Click here for English

 

PER 1 NOVEMBER 2022 IS HET PROJECT ENERGIEBOX IN AMSTERDAM HELAAS GEËINDIGD.  U KUNT ZICH NIET MEER AANMELDEN VOOR DE ENERGIEBOX.

 

 

Een cadeautje voor u!

Besparen op uw energierekening en uw wooncomfort verhogen, dat kan met Energiebox Amsterdam. Samen met de gemeente bieden wij Amsterdamse huurders de gratis Energiebox aan: een doos gevuld met energiebesparende producten en een adviesgesprek met één van onze energiecoaches. Deze bekijkt samen met u waar u gemakkelijk energie kunt besparen. Zo helpen we u geld te besparen op uw energierekening, uw wooncomfort te verhogen en uw huis te verduurzamen.

 

Voor wie en wanneer komen we langs

Onze energiecoaches zijn actief tussen 1 februari en 31 oktober 2022. Wij adviseren alleen huurders en werken in de volgende wijken: Slotermeer-Zuidwest (februari - april), Betondorp (mei - juni), Slotervaart-Zuid (juni - augustus) en de Kolenkitbuurt (augustus - september). Zodra de volgende wijken bekend zijn, worden deze toegevoegd aan onze planning. Deze planning is afhankelijk van het aantal geïnteresseerde bewoners in de wijk en kan nog veranderen.

Zijn we al in uw wijk geweest, maar heeft onze coach u gemist? Dan kunt u zich nog aanmelden voor een energie-adviesgesprek van Stichting !WOON. Zijn we bij u langs geweest, maar heeft u nog hulp nodig bij het aanbrengen van onze producten? Neem dan eens contact op met de Fixbrigade om te zien of zij u kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Brief

U ontvangt een brief van de gemeente met daarin de aankondiging dat de energiecoach bij u langskomt.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Als u zich toch aanmeldt en huurder bent binnen ons werkgebied, dan reserveren wij een box voor u.

Adviesgesprek

U ontvangt de doos met energiebesparende producten. Onze energiecoach geeft u tips hoe u energie kunt besparen.

Adviesrapport

Na afloop ontvangt u per mail uw persoonlijke bespaaradvies en bespaarbedrag.

Over Energiebox Amsterdam

De Energiebox wordt gratis aangeboden aan huurders in Slotermeer-Zuidwest, Betondorp, Slotervaart-Zuid en de Kolenkitbuurt. De coaches van Energiebox Amsterdam geven huis-aan-huis besparingsadvies en overhandigen u de doos met energiebesparende producten. De coaches zijn te herkennen aan hun naamkaartje met daarop hun naam en het logo van Energiebox en gemeente Amsterdam. Ze hoeven niet binnen te komen en voeren het gesprek met u aan de deur.

De coach laat zien welke producten er in de doos zitten, vertelt u hoe deze te installeren en gebruiken zijn en geeft tenslotte ook aanvullende tips om nog meer energie te besparen. Na afloop van het gesprek ontvangt u een e-mail met daarin de bespaartips en het persoonlijke bespaarbedrag op een rijtje. U kunt dan direct zelf aan de slag met energiebesparing in huis!

Meedoen?

Binnen Amsterdam zijn wij actief in de wijken Slotermeer-Zuidwest, Betondorp, Slotervaart-Zuid en de Kolenkitbuurt. Als u huurder bent in één van deze wijken, ontvangt u één tot twee weken voor het bezoek van de coach een brief van de gemeente. Onze coach komt daarna bij u aan de deur om u de Energiebox aan te bieden. U hoeft zich hier niet voor aan te melden. Voor het geval u bang bent dat de boxen op zijn voordat we uw huis bereiken, kunt u zich wel aanmelden. Wij houden dan een box voor u apart.

Het is helaas niet mogelijk om een afspraak te maken met onze coaches. Bent u wel op zoek naar een adviesgesprek op afspraak? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij Stichting !WOON.

Wanneer kom ik niet in aanmerking?

Woont u niet in ons werkgebied? Dan kunnen we u helaas geen Energiebox aanbieden. Woont u in stadsdeel Zuidoost of Noord? Kijk dan eens op de website van Klimaatroute. Woont u in een ander stadsdeel? Kijk dan op de website van Stichting !WOON of Nieuw Amsterdams Klimaat wat uw mogelijkheden zijn.

Helaas bieden wij woningeigenaren geen Energiebox aan. Wilt u uw huis verduurzamen, kijk dan op de website van Nieuw Amsterdams Klimaat wat uw mogelijkheden zijn.

Wat zit er in de box?

De energiebox is gevuld met handige artikelen waarmee u direct uw energiegebruik kunt verlagen en per jaar gemiddeld 100 euro kunt besparen op uw energierekening. In de box zitten de volgende artikelen:

 • Twee ledlampen
 • Een stekkerdoos met aan/uitschakelaar
 • Radiatorfolie
 • Een douchetimer
 • Een koelkastthermometer
 • Een doorvoerstekker met aan/uitschakelaar
 • Een tijdschakelaar
 • Tochtstrips
 • Een brievenbusborstel (indien van toepassing)

Wat voor tips geeft de energiecoach?

Naast uitleg over de hierboven genoemde artikelen, geeft de energiecoach ook handige tips om op een slimme manier energie te besparen. Bijvoorbeeld:

 • Zet uw verwarming één uur voordat u naar bed gaat al lager;
 • Gebruik zoveel mogelijk het eco-programma van uw wasmachine en vaatwasser;
 • Zet in kamers waar u niet komt de verwarming uit;
 • Maak uw radiatoren vrij van meubels, zodat de radiator beter verwarmt;
 • Ontdooi eten in de koelkast en niet buiten de koelkast of in de magnetron.