Speciaal aanbod voor klanten van Van Ee Makelaars

Tips over bewust omgaan met energie en energiebesparende producten

De Energiebox is in 2014 gestart door milieu adviesbureau JMA, de gemeente Utrecht en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Het project werd opgericht om het energieverbruik van bewoners te verminderen. Speciaal voor bewoners die Van Ee inschakelen voor de verkoop of aankoop van een woning bieden wij de Energiebox nu voor slechts € 149,- aan. 

De Energiebox informeert bewoners over energiebewust gedrag in huis. U ontvangt een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft uitleg over het gebruik van de producten, geeft besparingstips en zet deze op een rijtje in een rapport afgestemd op de situatie van de bewoner. De tips kunt u zonder hoge kosten zélf uitvoeren. Zo bespaart u jaarlijks al snel € 100,- op uw energierekening en verhoogt u uw wooncomfort.

Hoe werkt het?

Aanmelden

U meldt zich online aan. Een medewerker van de Energiebox belt voor het maken van een afspraak.

Adviesgesprek

U ontvangt een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft tips over bewust omgaan met energie.

Adviesrapport

U ontvangt een persoonlijk rapport met relevante tips en een inschatting van de besparing in €.

Terugkoppeling

U kunt de energiecoach bellen voor een toelichting op het adviesrapport.

Waaruit bestaat de Energiebox?

Doorvoerstekker

Douchetimer

Led lamp

Radiatorfolie

Stekkerdoos

Thermometer

  • U ontvangt een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft tips over energiebesparende maatregelen die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren.
  • U ontvangt een persoonlijk rapport met alle tips en een inschatting van mogelijke besparing.
  • U kunt de energiecoach bellen voor een toelichting op het adviesrapport.

Resultaten

Gelijk aan CO2-opname van bomen

Aantal bewoners kregen persoonlijk advies

Totale besparing in € per jaar

257

Gemiddelde besparing in kWh per jaar

Veel gestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op veel gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen, bel dan op werkdagen naar het kantoor van de Energiebox : 030 - 302 15 71.

De Energiebox informeert bewoners over energiebewust gedrag. Bewoners krijgen grip op hun energierekening, en inzicht in wat ze zélf kunnen doen om hun energierekening te verlagen. Bijvoorbeeld door hun koelkast op de juiste temperatuur te zetten, of door in plaats van gloeilampen ledlampen te gebruiken. Bewoners krijgen een doos met enkele energiebesparende producten. Een energiecoach stelt op basis van een adviesgesprek een persoonlijk rapport op met besparingstips. Daarin staat ook hoeveel geld zij met elke tip kunt besparen.

Nee. Het doel van de Energiebox is om u te informeren over bewust omgaan met energie, en wat u zelf kunt doen om uw energieverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door uw koelkast op de juiste temperatuur te zetten, of door in plaats van gloeilampen ledlampen te gebruiken.

Een advies duurt ongeveer een uur.

Nee. Aansluitend bij de recente coronarichtlijnen vindt het gesprek momenteel telefonisch, via Skype of via WhatsApp videobellen plaats. Voorheen kwam de energiecoach wél bij de bewoner thuis.

Nee. De Energiebox richt zich op bewust omgaan met energie. Zoekt u advies over het verduurzamen van de woning, neem dan contact op met Tessa Eshuis, 030 – 699 15 99 of Tessa.Eshuis@jma.nl. Schakelt u van Ee in voor de aankoop of verkoop van de woning, dan ontvangt u korting op dit advies.

Dat klopt! Enkele gemeenten en woningcorporaties bieden de Energiebox gratis aan huurders aan. Dankzij een tijdelijke subsidie kon een beperkt aantal woningeigenaren in sommige gemeenten ook een Energiebox aanvragen. Er zijn helaas geen gratis Energieboxen voor woningeigenaren meer beschikbaar.