De Kracht van Oudere Werknemers

Energiebox loopt voorop

Bij Energiebox geloven we in het creƫren van een duurzame toekomst voor iedereen. Energiebox is een non-profit initiatief van milieuadviesbureau JMA, waar werkgelegenheid wordt geboden aan 55-plussers die elders geen baan kunnen vinden. We leiden werkzoekenden op tot volwaardige Energiecoaches, die huishoudens helpen om te besparen op hun energierekening.

Vorige week verscheen er een artikel bij De Correspondent van onderzoeker Richard Ridderinkhof dat de kracht van oudere werknemers benadrukte. Ondanks de vooroordelen en discriminatie waarmee ze vaak te maken hebben, zijn ervaren werknemers een enorme aanwinst voor elke organisatie. Het artikel raakte ons diep, omdat we bij Energiebox juist een groot deel van ons succes te danken hebben aan de inzet van 55-plussers.

Allereerst, ervaring en expertise. Het nieuwsartikel benadrukte dat oudere werknemers waardevolle ervaring en kennis met zich meebrengen. Precies dat is wat onze energieadviseurs bieden. Ze beschikken over een schat aan ervaring, en juist omdat ze vaak zelf hebben geworsteld met energiearmoede, weten ze wat cruciaal is om huishoudens te helpen besparen op hun energierekening.

Ten tweede, motivatie en inzet. Het artikel toonde aan dat oudere werknemers net zo gemotiveerd en energiek zijn als hun jongere collega's. Dit sluit naadloos aan bij onze ervaring. We zien dat 55-plussers echt gedreven zijn om huishoudens enthousiast te maken voor energiebesparing.

Flexibiliteit en leerbaarheid zijn ook van vitaal belang. Het nieuwsartikel benadrukte dat oudere werknemers niet minder flexibel zijn en in staat zijn om nieuwe taken en vaardigheden aan te leren. Bij Energiebox moet elke adviseur een intensieve training volgen. De leerstof is veelomvattend, omdat elke huishoudelijke situatie anders is. Ondertussen zijn al meer dan 300 opleidingen succesvol afgerond. Hoe mooi is dat!

Bij Energiebox zijn we trots op onze 55-plussers en hoe ze vanuit een werkloze situatie nu bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Hun inzet is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maatschappij als geheel.

Lees het complete artikel via de Correspondent: Hey werkgever, boomers leveren bang voor je buck.