Gratis tips en producten

 

 

 

Besparen op uw energierekening

De Energiebox is een cadeautje van uw gemeente (en woningcorporatie). U ontvangt persoonlijke tips over de manier waarop u uw energieverbruik kunt verlagen. Bijvoorbeeld door het voorkomen van sluipstroom, het beperken van warmteverlies en het slim verwarmen en verlichten van uw woning. U krijgt bovendien gratis een doos met energiebesparende producten. Met de Energiebox kunt u jaarlijks al snel € 175 besparen op uw energierekening en tegelijkertijd uw wooncomfort verhogen.

Hoe werkt het?

Uitnodigen

Bewoners in deelnemende gemeenten ontvangen een uitnodiging van hun gemeente of woningcorporatie.

Aanmelden en afspraak maken

U meldt zich online of telefonisch aan. Een medewerker van de Energiebox belt voor het maken van een afspraak.

Adviesgesprek

U ontvangt een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft tips over bewust omgaan met energie.

Adviesrapport

U ontvangt een persoonlijk rapport met relevante tips en een inschatting van de besparing in €.

  • Een energiecoach geeft tips over energiebesparende maatregelen die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren.
  • U ontvangt een gratis doos met energiebesparende producten. Klik hier onder op het logo van uw gemeente om te lezen welke producten u ontvangt.
  • U ontvangt een persoonlijk rapport met alle tips en een inschatting van mogelijke besparing.

Meedoen?

Woont u in één van de deelnemende gemeenten? Klik hier om u aan te melden.

 

Deelnemende gemeenten

Woont u in één van de volgende gemeenten? Dan kunt u een energiebox aanvragen. Klik op het logo van uw gemeente voor meer informatie over het aanbod in uw gemeente.

 

Veel gestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op veel gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen, mail of bel dan het kantoor van de Energiebox in uw gemeente.

De Energiebox informeert bewoners over energiebewust gedrag. Bewoners krijgen grip op hun energierekening, en inzicht in wat ze zélf kunnen doen om hun energierekening te verlagen. Bijvoorbeeld door hun koelkast op de juiste temperatuur te zetten, of door in plaats van gloeilampen ledlampen te gebruiken. Bewoners krijgen een doos met enkele energiebesparende producten. Een energiecoach stelt op basis van een adviesgesprek een persoonlijk rapport op met besparingstips. Daarin staat ook hoeveel geld zij met elke tip kunnen besparen.

Nee, het doel van de Energiebox is om u te informeren over bewust omgaan met energie, en wat u zelf kunt doen om uw energieverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door uw koelkast op de juiste temperatuur te zetten, of door in plaats van gloeilampen ledlampen te gebruiken.

Ongeveer een uur. 

Ja hoor, onze energiecoach komt graag bij u thuis. Zo kunnen we beter begrijpen hoe we specifiek in uw huis energie kunnen besparen. Ook kunnen we meteen energiebesparende producten installeren. Als dat echt niet mogelijk is, kunnen we het adviesgesprek ook telefonisch doen, maar een bezoek aan huis heeft onze voorkeur.

 

Nee, de Energiebox richt zich op bewust omgaan met energie, maar de energiecoach verwijst u graag door naar websites en organisaties die u hierover meer kunnen vertellen.

Ja, de Energiebox wordt betaald door de gemeente en de woningcorporaties. Gemeenten hebben van de overheid geld gekregen om huurders en woningeigenaren een gratis Energiebox te kunnen aanbieden. 

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het terugdringen van het energiegebruik. Het stimuleren van energiebewust gedrag is één van de manieren om deze doelstelling te realiseren.

Door gemeenten en woningcorporaties. Zij hebben ons de opdracht gegeven dit project uit te voeren.

Nee, de Energiebox richt zich uitsluitend op het informeren van bewoners over energiebewust gedrag. Milieu adviesbureau JMA, initiatiefnemer van de Energiebox, is in sommige gemeenten wél betrokken bij andere projecten gericht op de energietransitie.