Bespaar op je energiekosten


Een Nederlands huishouden betaalt in 2020 gemiddeld bijna € 1700,- aan energie. Op 98% van deze kosten heb je zelf invloed. Tijd voor actie dus. Of je nu net bent verhuisd, gaat verbouwen, alleen woont of samen… Iedereen kan energie besparen!

Besparen op je energieverbruik

In 2020 verbruikt een Nederlands huishouden gemiddeld zo’n 1.269 m3 gas en 2.765 kWh elektriciteit. Dat staat gelijk aan € 1035,- gaskosten en € 620,- stroomkosten. Natuurlijk is dit voor iedere woonsituatie anders, maar bespaarkansen in huis hebben we allemaal!

Je betaalt daarnaast vaste kosten aan het energiebedrijf en voor het netbeheer. Op de netbeheerkosten heb je geen invloed. Maar het loont wel om eens na te denken om over te stappen naar een ander energiebedrijf: ieder bedrijf levert energie tegen andere tarieven.

Bespaartips

Bijna de helft van je energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Als je slim omgaat met je verwarming, verbruik je veel minder gas. Zet bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager en zet een uur voor het slapengaan de temperatuur terug naar 15 graden. Iets korter douchen heeft een gunstig effect op je energierekening.

Kijk ook eens kritisch naar je huishoudelijke apparaten. Het lijkt misschien alsof je geld bespaart door die tweedehands koelkast te houden tot hij echt op is, maar een nieuwe zuinige koelkast bespaart veel meer energie én geld.

Bron: Milieu Centraal

Vraag de gratis Energiebox aan

Wil jij direct besparen en inzicht krijgen in jouw energieverbruik? Vraag dan de gratis Energiebox aan. In deze doos zitten energiebesparende producten én je krijgt een gratis advies van een ervaren energiecoach. De bewoners die je voorgingen bespaarden jaarlijks gemiddeld ruim € 100,- op hun energierekening! Dat is de moeite waard toch?