Besparen met een slimme thermostaat

Door je huis slim te verwarmen, kun je flink besparen op je energierekening. Een slimme thermostaat is daarbij je grootste vriend! Hij stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Sommige ‘voelen’ zelfs met sensoren of je thuis bent. Als het nú niet gaat lukken om die energierekening omlaag te brengen…

Hoeveel bespaart een slimme thermostaat?    

In een gemiddelde woning waar nog niet bewust zuinig wordt verwarmd, kan een slimme thermostaat 22% aan gas besparen. Deze thermostaten passen zich namelijk automatisch aan op het weer én jouw gedrag!

Het verschilt per thermostaat hoeveel handige functies je erbij krijgt. Meestal kun je een app downloaden die inzicht geeft in je energieverbruik. Sommige thermostaten zijn zelflerend, wat inhoudt dat ze steeds slimmer je huis verwarmen. Er zijn ook thermostaten die ‘voelen’ of je thuis rondloopt of slaapt. Merken ze geen activiteit meer op, dan gaat de verwarming vanzelf uit. Handig als je weleens wat vergeet! Zelf de klok programmeren hoeft dan ook niet meer.

Wil je meer weten over de slimme thermostaat, zien welke er op de markt zijn en welke functies ze hebben? Bekijk het overzicht op Milieu Centraal.

De goedkoopste slimme thermostaten    

 1. DELTA Comfort Wijzer
  € 99,-
 2. Anna
  € 149,-
 3. Netatmo Thermostaat
  Vanaf € 179,- (startpakket)
 4. Salus iT600
  Vanaf € 180,- (startpakket)
 5. Tado
  € 200,- (startpakket)
 6. ThermoSmart
  € 229,-
 7. Nest Learning Thermostat
  Vanaf € 249,- (startpakket)

Isoleer je huis en bespaar energie

Hartstikke handig, zo’n slimme thermostaat. Maar slim verwarmen is één ding, als alle warmte vervolgens je huis uit vliegt ben je nog niet heel duurzaam bezig. Verdiep je daarom ook eens in een goede isolatie van je huis. Wil je weten wat de specifieke mogelijkheden zijn, afgestemd op jouw huis? De tool Mijn Huis helpt je op weg!