Slim energie besparen met water

Bij energie besparen denk je misschien niet meteen aan minder water gebruiken. Toch hebben die twee dingen meer met elkaar te maken dan je denkt. Bijna 20% van je gasverbruik gaat namelijk op aan warm water. Dat kan minder! Met deze tips douche je nog lekker warm, maar bespaar je wel op warm water.

Tip 1: Gebruik een waterbesparende douchekop

Daarmee douche je net zo comfortabel, maar bespaar je wel 20% op water en energiegebruik. Neem eens een kijkje op Jouwhuisslimmer.nl en ontvang een cadeaukaart ter waarde van € 25,-. Dit bedrag kun je besteden aan een energiebesparend product (zoals een waterbesparende douchekop!) bij GAMMA, Praxis of Karwei in Utrecht.

Tip 2: Douche korter

Het is een inkoppertje, maar als je in plaats van negen minuten maar vijf minuten doucht, bespaar je flink. Een gemiddeld huishouden bespaart dan op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas.

Tip 3: Installeer thermosstaatkranen in je badkamer en keuken

Je water is daarmee sneller warm.

Tip 4: Schaf een zonneboiler aan

Bereid om een grotere investering te doen? Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Daarmee bespaar je bijna de helft van je energieverbruik voor warm water.

Tip 5: Kies voor de waterkoker

Een kokendwaterkraan kan handig zijn, maar energiezuinig is het niet.

Tip 6: Stel de temperatuur van je boiler lager in

Vaak is 60 graden voldoende. Vraag een installateur naar de beste instellingen.

Bron: Milieu Centraal

Meer tips om te besparen op je energierekening? Vraag dan hier de gratis Energiebox t.w.v. € 25,- aan! Je ontvangt dan drie energiebesparende producten én je krijgt een gratis advies van een gespecialiseerde energiecoach.